KOSGEB genç girişimci desteği şartları nelerdir?
KOSGEB Genç Girişimci Desteği için gereklilikler nelerdir? Şirketin resmi olarak gerçek veya tüzel kişi olması gerekir KOSGEB sistemine kayıt tamamlanmış olmalıdır Proje süresi boyunca en az %50 ve %50’nin altına düşmemesi gerekir
29 yaş altı genç girişimci desteği nasıl başvurulur?
Genç girişimci fonu için vergi dairesine başvurabilirsiniz. Bu başvuruyu çevrimiçi olarak veya vergi dairesinde yapabilirsiniz.
KOSGEB genç girişimci desteği geri ödemeli mi?
Destek tutarı: Yeni işe alınan her personel için 125.000 TL tutarında geri ödenebilir destek tutarı sağlanmaktadır. Şirket sahibi kadın ise veya hisselerin %51 veya daha fazlası tek kadın ortağa ait ise veya işe alınan personel kadın ise geri ödenebilir destek tutarı çalışan başına 135 TL’dir.
Genç girişimci desteği 2024 kaç yıl?
Bağ-kur Prim Desteği: Girişimci desteğinden yararlanan bireyler için 2024 yılında Bağ-kur primleri bir yıl süreyle devlet tarafından ödenecek. Ayrıca, özel şirketler için 2024 yılında destek kapsamında ödenecek aylık Bağ-kur primi oranı %5 olacak.
2024 KOSGEB hibe desteği ne kadar?
İş Geliştirme Desteği kapsamında girişimcilere 1,5 milyon TL tavanla yüzde 80 destek oranıyla geri ödemeli destek sağlanıyor. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derece şehit yakını olması halinde destek tavanına 150 bin TL ekleniyor.
Genç girişimci kredisi ne kadar 2024?
Genç Girişimciler Hibe Programı’na hak kazanan adaylar, üç yıl boyunca gelirleri üzerinden vergi ödemek zorunda kalmayacak. Bu teşvikle genç girişimcilere sunulan vergi indirimi, 2024’ten itibaren 230.000 TL olacak. Bu miktar her yıl yenilenecek.
KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz kredi kimlere verilir?
KOSGEB, Kovid-19 salgını nedeniyle gelir kaybı yaşayan veya nakit akışı bozulan ancak hala işi olan imalat sektöründeki mikro ve küçük işletmelere üç yıl ödemesiz vadeli tamamen faizsiz kredi sağlayacak.
KOSGEB hangi mesleklere hibe veriyor?
Bilişim ve teknoloji, inşaat, imalat, ulaştırma ve depolama, kuru temizleme, toptan ve perakende gibi çok çeşitli işletmelere destek sağlıyor. Girişimciler bu desteklerden yararlanmak için www..tr web sitesi üzerinden başvuruda bulunabiliyor.
KOSGEB 150 bin TL hibe nasıl alınır?
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler, www.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsü altında yer alan “Mikro ve Küçük İşletmeler İçin Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek çevrimiçi başvuruda bulunabilirler.
KOSGEB onaylandıktan sonra para ne zaman yatar?
Program kapsamında yapılacak iadeler; Ödemeler, programın tamamlanma tarihinden itibaren 12 ay ödemesiz dönemle 4 aylık periyotlar halinde 6 eşit taksitte yapılacaktır. İlk taksitin geri ödeme tarihi, programın tamamlanma tarihini takip eden 12 aylık süreyi takip eden ilk iş günü olacaktır.
2024 hibe Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?
Hibe başvuruları 3 OCAK 2024’te başlayacak ve 19 ŞUBAT 2024’te sona erecektir.
KOSGEB desteğinden kimler yararlanamaz?
Yeterli birikime veya sermayeye sahip olmayan girişimciler KOSGEB desteklerinden yararlanamazlar. Bu destekler genellikle şirketlerin altyapısına ve mali durumuna göre belirlenir. Dünya Bankası tarafından kısıtlanan sektörlerde faaliyet gösteren şirketler KOSGEB desteğinden yararlanamazlar.
2024 teşvik var mı?
2024 yılında ilk defa kayıtlı şirketlerde çalışan tüm sigortalılar ücret sınırı olmaksızın bakım ödemesinden yararlanacak.
2024 genç girişimci istisnası ne kadar?
Genç girişimcilere gelir muafiyeti, 2024 yılı için 230.
Genç girişimci nelerden muaf?
Genç girişimcilere destek şartları Vergi desteği şartı çerçevesinde genç girişimciler, işletme kuruluş tarihinden itibaren 3 yıl süreyle vergi ödemekten muaf tutuluyor. Ayrıca mesleki, ticari ve zirai gelirlerden yıllık 150.000 TL’ye kadar olan gelir üzerinden vergi ödenmiyor.
Genç girişimci desteği kimler alabilir?
Genç girişimci desteği belirli bir kesimi kapsamaktadır. 18-29 yaş aralığındaki kişiler bu destekten faydalanabilir. Ancak bu yaş grubunun dışında kalan kişiler genç girişimci destek programından faydalanamaz.
KOSGEB 150 bin TL hibe nasıl alınır?
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler, www.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsü altında yer alan “Mikro ve Küçük İşletmeler İçin Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek çevrimiçi başvuruda bulunabilirler.
KOSGEB desteği almak için ne yapmalıyım?
KOSGEB internet sitesi üzerinden e-Devlet şifresi ile giriş yapılarak, sistemde İş Geliştirme Destek Proje Başvurusu oluşturularak (Proje Başvuru Formu doldurulup, Proje Bilgi Dokümanı ve diğer ekleri yüklenerek) “Başvuruyu Onayla” butonuna tıklanarak resmi başvuru yapılır.
KOSGEB’den kimler para alabilir?
KOSGEB Başvuru Şartları: KOSGEB tarafından üniversitelerde düzenlenen Genç Girişimci Geliştirme Programı’na katılıp tamamlayanlar ile İŞGEM bünyesindeki girişimcilerden bir yıl içinde işletmesini açanlar KOSGEB desteğinden yararlanabilir.