Patlıcanla ne gibi yemekler yapabilirim?
Popüler patlıcan tarifleri: Yoğurtlu patlıcan ezmesi. Anavatanı Hindistan olan patlıcan; patlıcan kebabı veya patlıcan musakkası gibi birçok tarifte kendine yer bulur. … Kızarmış patlıcan. … Fırında karışık sebze. … Patlıcan kebabı … Patlıcan pilavı. … Turşu patlıcan. … İmam Bayıldı … Zeytinyağlı patlıcan yemeği.Daha fazla makale…
Akşama ne pişirsem patlıcan?
Akşam yemeğinde ne pişirilir: Patlıcanla 8 farklı pratik yemek…1 Kızarmış patlıcan2 Zeytinyağlı patlıcan yemeği.3 Közlenmiş patlıcan.4 Patlıcan salatası5 Patlıcan musakka.6 Şakşuka.7 Patlıcan pilavı.8 Zeytinyağlı patlıcan rulosu.
Patlıcan en güzel nasıl kızartılır?
Patlıcanları kuruttuğunuzdan emin olun. Biraz tuz ekleyin. Yağ ısınınca, tuzlanmış patlıcanları yağa ekleyin ve kızartın. Orta veya yüksek ateşte kızartın. Isı düşükse, patlıcan daha fazla yağ çekecektir.
Kozlenmiş patlıcanla ne yapılır?
28 Muhteşem Közlenmiş Patlıcan Tarifi#2 Közlenmiş Patlıcan. Adı Fırat… #3 Tavuklu Közlenmiş Patlıcan Salatası (Meze)… #4 Közlenmiş Patlıcan Köfte (Videolu)… #5 Yoğurtlu Patlıcan Salatası… #6 Közlenmiş Patlıcan Yemeği. … #7 Ali Nazik Kebabı… #8 Hünkar Beğendili Fırında Misket Köfte. … #9 Közlenmiş Patlıcan Kahvaltılık Sos.Daha fazla makale…
Patlıcan fırında nasıl pişirilir?
Patlıcanları kurulayın ve fırın kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız baharatlı yağı bir fırça kullanarak patlıcanların her iki tarafına sürün. Fırının üst rafında 10 dakika pişirin ve patlıcanları çevirin. 10 dakika daha pişirin ve fırından çıkarın.
Patlıcan yemeğinin yanına ne yakışır?
Erişte çorbasıYoğurt çorbasıEzogelin çorbasıYoğurtlu kırmızı biber salatasıPancar salatasıTzatziki nasıl yapılır?Şehriyeli pilavBulgur pilavıDaha fazla makale…
Patlıcan balığı kızartması nasıl yapılır?
Patlıcanları tamamen soyun ve saplarını çıkarmadan dört parçaya bölün. Kaynar suda 10 dakika pişirin. Süzüldükten sonra önce unla, sonra çırpılmış yumurta ve mısır unuyla kaplayın ve kızgın yağda her iki tarafını kızartın. Afiyet olsun.
Ne pişirsem etsiz?
Kıyma olmadan etsiz protein kasesi tarifleri yapmak isteyenler için 18 etsiz tarif. Etsiz doldurulmuş kabak tarifi. Zeytinyağlı nohut ve pırasa yemeği tarifi Dolma dürüm tarifi.Daha fazla makale…•6 Aralık 2022
Patlıcan közleme nasıl yapılır?
Yıkayıp kuruladığımız patlıcanlara çatal, kürdan veya bıçak yardımıyla delikler açıyoruz. Daha sonra fırın tepsisine diziyoruz. Delikler sayesinde patlıcanların içinde pişerken oluşan buhar rahatlıkla dışarı çıkabiliyor. Patlıcanlarımızı fırında 220ºC’de alt üst ayarda, fansız 50 dakika közleyelim.
Patlıcan yağ çekmesin diye nasıl kızartılır?
Kızartma yağına bir miktar sirke ekleyerek patlıcanların çok fazla yağ çekmesini önleyebilir, aynı zamanda da daha lezzetli olmalarını sağlayabilirsiniz.
Fırında patlıcan kızartma nasıl yapılır?
Fırında közlenmiş patlıcan nasıl hazırlanır? Tepsiye yağlı kağıt serin ve fırçayla hafifçe yağlayın. Daha sonra patlıcanları tepsiye yerleştirin ve tekrar fırçayla hafifçe yağlayın ve isterseniz biraz tuz ekleyin. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Galeta unlu patlıcan kızartması nasıl yapılır?
Patlıcanları yıkayın, farklı renklerde soyun ve 1 cm genişliğinde şeritler halinde doğrayın. Yumurtaya tuz ve baharatları ekleyip çırpın. Daha sonra patlıcanları önce una, sonra yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurtla servis edin.
Köz patlıcan mezesi nasıl yapılır?
Közlenmiş patlıcanı soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küpler halinde doğrayın. Bir karıştırma kabında közlenmiş patlıcanı, taze kekiği, ince kıyılmış sarımsağı, kremayı, tuzu, karabiberi ve zeytinyağını iyice karıştırın. Hazırladığınız patlıcan salatasını servis tabağına koyun.
Patlıcanlı yoğurtlu meze adı nedir?
Restoranlarda yemeyi sevdiğimiz yoğurtlu patlıcan ezmesi (Abuganus) nasıl yapılır? 6 Kasım 2023
Patlıcan çullama nedir?
Patlıcan yemeği; Amasya yöresine ait közlenmiş patlıcan, soğan, domates ve biberin bir arada pişirilmesiyle hazırlanan pratik ve oldukça lezzetli bir yemektir. Ayrıca salata veya meze olarak da servis edebileceğiniz lezzetli bir tariftir.
Patlıcan balığı kızartması nasıl yapılır?
Patlıcanları tamamen soyun ve saplarını çıkarmadan dört parçaya bölün. Kaynar suda 10 dakika pişirin. Süzüldükten sonra önce unla, sonra çırpılmış yumurta ve mısır unuyla kaplayın ve kızgın yağda her iki tarafını kızartın. Afiyet olsun.
Bostan patlıcanla neler yapılır?
Bahçe patlıcanlarıyla 16 farklı tarif #1 Kıymalı fırında sebzeli patlıcan Rosecakeland. … No. 2 Patlıcanlı pizza. … #3 Patlıcan spagetti (videolu) … #4 Kıymalı bostan kebabı … #5 Tavuklu patlıcan yemeği … #7 Patlıcan salatası (videolu) … #8 Garantili lezzetli Saksi kebabı tarifi. … #9 Kıymalı bostan patlıcan kebabı (videolu)Daha fazla makale…
Yağ çekmeden patlıcan nasıl kızartılır?
Kızartma yağına bir miktar sirke ekleyerek patlıcanların çok fazla yağ çekmesini önleyebilir, aynı zamanda da daha lezzetli olmalarını sağlayabilirsiniz.
Patlıcan buzluğa nasıl atılır?
Patlıcanları soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlara ayırın ve soğutma torbalarına koyun. Torbaları bağladıktan sonra üzerlerine bir tarih etiketi yapıştırın ve dondurucuya kaldırın.